فهرست مطالب

پژوهش های اخلاقی - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1395)

مجله پژوهش های اخلاقی
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اعظم اعتمادی فرد، زهرا اعتمادی فرد صفحه 5
    دین اسلام بر مبنای کتاب آسمانی قرآن و سیره معصومین(ع)، جهان بینی کامل و جامع الهی-اسلامی را برای بشر به ارمغان آورده است و از انسان ها می خواهد که برای رسیدن به غایت حیات خویش، در تمام روابط چه با خود، با خدا، با دیگران و با طبیعت اخلاقی زندگی کنند و در قرآن به کسانی که در این مناسبات مومن بوده و عمل صالح انجام دهند وعده ی حیات طیبه داده شده است.
    دغدغه ی ما در این مقاله این است که بر مبنای آیات قرآن، اعمال صالحی که انسان مومن در ارتباط با طبیعت باید انجام دهد تا به حیات اصیل و حقیقی ورای حیات دنیوی دست یابد، چیست؟
    سخن این است که در مقابل این نگاه الهی به حیات و در بحث ما حیات طبیعت، جهان بینی مادی قرار دارد که بالاترین نوع نگاهی که به جهان هستی و به خصوص طبیعت پیدا کرده نگاه اومانیستی بر مدار خواست های خودخواهانه ی انسان بوده است و در نتیجه اعمال ضاله و ظلم گونه ای نسبت به حیات طبیعت که خداوند آن را گاهواره ای برای رسیدن به غایت کمالش قرار داده انجام داده است؛ در نتیجه استنباط و تبیین اخلاق قرآنی در جهت حفظ طبیعت اولا: باطل کننده ی آن نوع نگاه مادی خواهد بود ثانیا: در صورت توجه به انجام رفتارهای قرآنی رفتارهای نامطلوب اصلاح خواهد شد ثالثا: جامعیت دین اسلام را برای زندگی راستین بشر ثابت خواهد کرد.
    کلیدواژگان: حیات طبیعت، حیات طیبه، اخلاق قرآنی، عمل صالح
  • محمدتقی ایمان، روح الله جلیلی، اسفندیار غفاری نسب، منصور طبیعی صفحه 19
    این پژوهش با هدف کاوش پدیدارشناختی فهم دانشجویان دکتری دانشگاه شیراز از اخلاق پژوهش انجام گرفته است و از طریق مصاحبه عمیق با 8 نفر، داده های مورد نظر جهت تحلیل جمع آوری گردید. داده ها با روش پدیدارشناسی تفسیری تحلیل و در اولین مرحله هفت زیر تم پیرامون موضوع مقاله حاضر استخراج گردید. در ادامه هفت زیر تم اولیه توسط محقق در دو تم اصلی: باز اندیشی در مفاهیم و برجسته سازی تعدد موقعیت ها مفهوم سازی شد. در نهایت استثنایی سازی موقعیت، به عنوان مفهوم مرکزی تجربه زیسته مشارکت کنندگان در مواجهه با شرایط متعارض اخلاقی که شیوه داوری اخلاقی آنها را تعیین می کند کشف شد. بنابراین افراد با رجوع به معانی مطلوب خود از مفاهیم و انتخاب گزینشی از موقعیت های چندگانه ای که با آن مواجه می شوند، تفسیری خاص و استثنایی از انجام رساله انجام می دهند. این شیوه تفسیر، آنها را یاری می رساند تا به مدیریت تعارضات و داوری اخلاقی بپردازند.
    کلیدواژگان: داوری اخلاقی، استثنایی سازی موقعیت، پدیدارشناسی، دانشجویان دکتری، اخلاق پژوهش
  • عین الله خادمی صفحه 39
    مسکویه تحت تاثیر حکیمان یونانی فضایل را در گام نخست به چهار دسته – حکمت، عفت، شجاعت و عدالت – تقسیم میکند و از آنها به عنوان فضایل رئیسه یاد میکند.
    او بر این باور است که حکمت فضیلت قوه ناطقه است و در سایه آن انسان به شناخت امور الهی و انسانی میپردازد و عفت فضیلت قوه شهوانی است و در صورت اتصاف انسان بدین فضیلت، او بر این قوه استیلا می یابد و تمایلات شهوانی خویش را بر اساس رای و فکر صائب بکار میگیرد و از اسارت شهوات آزاد می گردد.
    از دیدگاه مسکویه شجاعت، فضیلت قوه غضبیه نفس انسان است، در صورتی که این قوه تحت سیطره قوه عاقله باشد انسان به فضیلت شجاعت متصف میگردد، و از مبادرت ورزیدن به امور مهیب و خوفناک هراسی به خود راه نمی-دهد.
    آخرین فضیلت رئیسه و بنیادی از دیدگاه مسکویه، عدالت است. او یادآور میشود، در صورتی انسانی بدین فضیلت متصف میگردد، که واجد سه فضیلت بنیادی پیشگفته گردد. و در مجموع، دو قوه غضبیه و شهویه مطیع و منقاد قوه ناطقه گردند. با اندک تامل در مطالب پیشگفته درمییابیم که ترابط وثیق و مستحکمی میان فضایل بنیادی و قوای نفس برقرار است. حکمت ناشی از قوه ناطقه، عفت و شجاعت از سازگاری مثبت میان این قوای سه گانه نفس ایجاد می گردد.
    کلیدواژگان: فضایل، حکمت، عفت، شجاعت، عدالت، قوای نفس، مسکویه
  • فرهاد خرمایی، فاطمه آزادی دهبیدی، مصطفی زابلی صفحه 55
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطهی بین مولفه های فضیلت اخلاقی صبر و اهمال کاری تحصیلی با واسطه گری مولفه های هدف گرایی در دانشجویان بود. بدین منظور260 دانشجو (150پسر و 110دختر) دانشگاه شیراز با استفاده از نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند و به مقیاس صبر، مقیاس هدفگرایی و مقیاس اهمال کاری تحصیلی پاسخ دادند. پایایی ابزارهای پژوهش به وسیله ی ضریب آلفای کرونباخ و روایی آنها به وسیله همبستگی درونی تعیین شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل مسیر در مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که از بین مولفه های صبر، مولفه های شکیبایی، متعالی شدن، رضایت و استقامت پیش بینی کننده منفی اهمال کاری تحصیلی بوده است. علاوه بر این هدف یادگیری در رابطه بین مولفه های صبر و اهمالکاری تحصیلی نقش واسطه ای را ایفا کرد. بر اساس نتایج این پژوهش و با توجه به این که صبر پیش-بینی کننده منفی اهمال کاری تحصیلی می باشد، بنابر این پیشنهاد می شود، برای کاهش اهمال کاری تحصیلی دانشجویان برگزاری کارگاه های آموزش صبر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: صبر، اهداف پیشرفت، اهمالکاریتحصیلی
  • محمدعلی ریاحی، سید رضا موسوی صفحه 75
    هدف پژوهش حاضر، تبیین نقش مولفه های هوای نفس(بغی، عدوان، شهوت و طغیان)، در فتنه های عصر امام علی(ع) است. عصر امام علی(ع) شاهد مردمانی بود که بر اساس عقل سلیم تصمیم نمی‏گرفتند، بلکه بر اساس امیال و هواهای نفسانی عمل می‏کردند. تمایلات نفسانی به چهار صورت: «بغی، عدوان، شهوت و طغیان» در ایجاد فتنه های عهد امام علی(ع) نقش ایفاء نمودند. «بغی» و ظلم‏های هواپرستانهی اهل جمل، صفین و نهروان، سه فتنهی پی‏درپی ‏را پدید آورد. دسته‏ای از روی حسادت و گروهی به خاطر هلاکت نزدیکان خویش توسط امام علی(ع)، در جنگ‏های بدر و احد و... به دشمنی با ایشان پرداختند تا «عدوان»، صورت دیگر هوای نفس نیز در قالب کینه ها بروز پیدا نماید. «تمایلات شهوانی» نیز در شکل‏گیری فتنه های آن روزگار تاثیر بسزائی داشت، اشتیاق فتنه‏گران به مال و ثروت که ستون شهوات است، پایهی اساسی فتنه های عصر حضرت(ع) بود. از سوی دیگر، نافرمانی از حجت و نمایندهی خداوند در میان بندگان مصداق «طغیان» است، که مردم پس از رحلت رسول خدا(ص) با گستاخی و وقاحت‏ تمام، مرتکب آن گشتند و فتنه ها خلق کردند. روش این تحقیق، توصیفی تحلیلی است. ابزار گردآوری اطلاعات، به صورت کتابخانه ای با مراجعه به منابع اصلی و نیز نرم افزارهای موجود در قالب پرونده های علمی به صورت ثبت اطلاعات در فیش های تحقیقی می باشد.
    کلیدواژگان: فتنه، هوای نفس، عقل، بغی، عدوان، شهوت، طغیان
  • علی محمد ساجدی، هاجر دارایی تبار صفحه 93
    رابطه «سیاست» و «سعادت» از جمله مسائلی است که از دیر باز کانون توجه متفکران اخلاق اجتماعی قرار گرفته است. بررسی و مقایسه آراء دو متفکر بزرگ در این زمینه- یکی از یونان باستان و دیگری از حکمای اسلامی حائز اهمیت است. پژوهش حاضر کوشیده است به روش تحلیلی - تطبیقی به تبیین چگونگی رابطه این دو موضوع و وجوه اشتراک و افتراق آراء ایشان در این زمینه بپردازد. هم ارسطو و هم ابن مسکویه، غایت سیاست و جامعه سیاسی را دستیابی به سعادت می دانند و مولفه های دستیابی به جامعه مطلوب سیاسی را همان عناصر وصول به سعادت مطرح میکنند. با توجه به تاثیر آراء ارسطو بر اندیشه های ابن مسکویه، تفاوت در جهان بینی این دو متفکر، تفاوت در برخی مباحث را موجب شده است. ارسطو معیار مطلوب بودن جامعه سیاسی و وصول به سعادت را زندگی بر طبق فضیلت میداند. اما با توجه به جهانبینی توحیدی ابن مسکویه، او شریعت را عنصر لاینفک سیاست میداند و بهترین نوع سیاست را سیاست الهی معرفی می کند.
    کلیدواژگان: سیاست، سعادت، فضیلت، شریعت، ارسطو، ابن مسکویه
  • مریم سلطانی کوهانستانی صفحه 111
    پژوهش حاضر درجهت حل معضل ناآرامی و اضطراب انسان معاصر، با تکیه بر آرای افلاطون، نشان می دهد، ازجمله راه های تحقق آرامش نفس، پای بندی آدمی به فضایل و در راس آنها خویشتن داری است. افلاطون پس از ترسیم منزلت انسان در هستی به عنوان موجودی بهره مند از قوه ی عاقله و مستقر در شبکه ی خویشاوندی مثل، به تحلیل و نقد درک عامیانه ی خویشتن داری پرداخته و آن را بازاندیشی می کند. به زعم او، برداشت عامه از مفهوم خویشتن داری در معنای مالکیت فرد بر نفس خویش، ضمن تناقض ذاتی و کارکرد صرفا شخصی آن، به استتار عملکرد واقعی عقل می انجامد؛ زیرا خویشتن داری همان نظام مندی و هارمونی نفس است که در نتیجه ی حاکمیت عقل بر قوای محکوم نفس حاصل شده و بدین وسیله فرد را به ثبات نفس و نوعی مصونیت و استقامت دربرابر انواع هیجانات سوق داده، آرامش او را تامین می کند. ازاین رو به زعم افلاطون، آرامش آدمی بر امری درونی استوار است و همواره در نظم حاکم بر نفس تعین می یابد. براین اساس می توان گفت، مهم ترین عامل ناآرامی انسان معاصر، بحران معرفتی او از خود و نیروی درونی خویش است؛ فلذا برای حل این بحران، باید ماهیت الهی نفس و نظم حاکم بر آن را به او یادآوری کرد؛ امری که در فلسفه ی افلاطون در فضیلت خویشتن داری، صورت بندی می شود.
    کلیدواژگان: افلاطون، خویشتن داری، اضطراب، آرامش نفس
  • فرانک سیدی صفحه 129
    این مقاله با تبیین جامعه شناختی، به بررسی بنیانهای گفتگو در اندیشه امام خمینی(ره) ، با استفاده از روش اسنادی وتحلیل محتوی متون وتاکیدبرادبیات نظری تحقیق برگرفته ازآیات قرآن وتئوری رهبری فرهمندانه ماکس وبر و تئوری انقلاب کرین برینتون می پردازد. دربخش اسنادی از اغلب آثار امام خمینی (ره) فیش برداری شده است.عظمت امام این است که اصالت فکرش را در آثارش بتوانیم نشان دهیم ، بنابراین، توجه به اندیشه امام بیشترازگذشته ضروری است .امام با اخلاق و منش متعالی خود توانست، نظم فکری را به نظم اجتماعی با ساختاری جدید تبدیل کند و با تحلیل انتقادی گفتمان های قبلی آنها را به چالش کشید. پس می توان گفت امام با تاسی از روش انبیاء به گفتگو می پرداخته واز گفتگو بیشتر در تبیین واصلاح واشاعه استفاده نموده است، که البته در صورت عدم نتیجه به قیام وجنگ می پرداخت. امام با رویکرد تعاملی خود، اندیشه های یکسویه وجانبدارانه را به موزه های تاریخ اندیشه سپرد.ایشان درتعاملات دیپلماتیک با توجه به اصول اخلاقی ومصلحت جامعه ودفع مفاسد به تدبیر امور می پرداختند، پس در تحلیل اندیشه هایشان بایستی به این اصول ثابت تفکرشان توجه نمود. طرح اندیشه مذهبی واخلاقی در جهان وجهانی شدن اسلام، آگاهی بخشی، تمایز اسلام واقعی از اسلام آمریکایی، توجه خاص به نیروی انسانی، کاربست مفاهیم برمبنای اسلام، رعایت احترام متقابل و رعایت عدالت بین دولت ها، مصلحت اندیشی، تعمق وواقع بینی، خلق باوری، آینده پژوهی مبانی گفتگواو را تشکیل می دهند.
    کلیدواژگان: گفتگو، بستر اخلاقی، اندیشه، بیداری اسلامی، فرهمندانه
  • بهزاد کاردان، محمدحسین ودیعی، محبوبه فاطمی صفحه 145
    با توجه به اهمیت خلاقیت و نوآوری برای بقا سازمان در دنیای امروزی، پژوهشهای متعددی در زمینه عوامل ایجاد کننده خلاقیت و نوآوری صورت گرفته اما تحقیقات بسیار کمی در زمینه تاثیر جو اخلاقی بر خلاقیت و نوآوری صورت گرفته است. این پژوهش درصدد است با معرفی مفاهیمی چون جو اخلاقی، خلاقیت و نوآوری به بررسی رابطه میان این مفاهیم و نحوه تاثیرگذاری آنها بپردازد.
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها مشابه تحقیقات توصیفی-همبستگی است. جامعه مورد نظر، کارکنان بانک ملی مشهد بوده و داده های مورد استفاده از کارکنان بانک ملی جمع آوری شده است. ابزار های پژوهش شامل پرسشنامه 9 سوالی خلاقیت، پرسشنامه 8 سوالی نوآوری و پرسشنامه 8 سوالی جواخلاقی بودند. جهت تحلیل یافته ها و تایید الگوی پژوهش از الگوسازی معادلات ساختاری بهره گرفته شده است.
    نتیجه پژوهش گویای آن است که جو اخلاقی به صورت مثبت و معنی داری بر خلاقیت و نوآوری تاثیرگذار بوده اما متغیر میانجی بر شدت این رابطه تاثیر نداشته است.
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که تاثیر مستقیم جو اخلاقی بر نوآوری بیشتر از تاثیر جو اخلاقی بر نوآوری از طریق متغیر میانجی خلاقیت است.
    کلیدواژگان: اخلاق، جو اخلاقی، خلاقیت، نوآوری
  • مهدی محمدخانی، مهدی دهباشی، سید حسین واعظی صفحه 161
    تحلیل و بررسی مفهوم بنیادین عدالت در اندیشه هر اندیشمندی از اهمیت بسزایی برخوردار است. خواجه نصیرالدین طوسی یکی از اندیشمندانی است که درباره مساله عدالت سخنان گرانبهایی را بر زبان رانده و آثار سترگی را به رشته تحریر در آورده است. خواجه با رویکردی تلفیقی از اندیشه های فلاسفه یونان (آراء افلاطون و ارسطو) و آموزه های فلسفی و کلامی، توانسته است با ابزار عقل و نقل، ابعاد مغفول مانده کلامی عدالت را روشن و رویکرد اسلام به مقوله عدالت را به درستی تبیین نماید. او با بهره مندی از این روش، میان عدالت و دیگر بخش های حکمت عملی اسلام، انسجام و هماهنگی ایجاد نموده است.در این پژوهش تلاش شده است تا به شیوه تحلیلی- توصیفی با رجوع به آثار به جا مانده از خواجه به ویژه کتاب اخلاق ناصری جایگاه عدالت در منظومه فکری خواجه تبیین گردد.
    کلیدواژگان: عدالت، اسلام، خواجه نصیرالدین طوسی، ناموس الهی
  • علیرضا ملکی، محسن جوادی صفحه 181
    نژادپرستی در معنای فراگیر خود به معنای برتری برخی انسان‎ها بر برخی دیگر به واسطه نوع نژاد آن هاست. موضوع نژادپرستی در علوم مختلفی از جمله سیاست، جامعه شناسی، حقوق، روان شناسی و به ویژه علم اخلاق مورد توجه قرار گرفته است. در برخی سیستم‎های اخلاقی، همچون دستگاه فلسفه اخلاق کانت، موضوع نژادپرستی، همانند بسیاری از موضوعات موردی دیگری، مورد توجه خاص قرار نگرفته است. اما این امر بدین معنا نیست که نتوان بر اساس آن سیستم، نژادپرستی را بررسی کرد.
    در این نوشتار سعی بر آن است تا بر اساس دستگاه اخلاقی کانت و با شرح و توضیح سه تنسیق مشهور او از امر مطلق، به استخراج و استنتاج نظر کانت در باب بحث نژادپرستی پرداخته شود. در فرجامین تحقیق، این نتیجه رخ خواهد نمود که کانت، بر اساس دستگاه اخلاقی خود، نمی‎تواند نژادپرستی را موجه بداند. در نظر کانت، فضیلت اخلاقی عبارت است از ادای تکلیف یا فعل مطابق تکلیف، که این امر نمی‎تواند ارتباطی با نوع نژاد فاعل فعل داشته باشد. این امر در حالی است که برخی، پاره ای از نظرات او، از جمله امر مطلق متعین، را موجب بروز عقاید نژادپرستانه می دانند.
    کلیدواژگان: کانت، فلسفه اخلاق، نژادپرستی، بررسی اخلاقی، تنسیق های سه گانه امر مطلق
  • رمضان مهدوی آزادبنی صفحه 197
    شناخت انسان و تاثیر آن بر نگرش اخلاقی یکی از مسائل مهم در فلسفه است. انسان شناسی تکاملی به عنوان یکی از محصولات عصر جدید با بن بست چاره ناپذیری در حوزه اخلاق مواجه است به نحوی که امکان هر نوع سازش منطقی میان آن و خداگرایی توحیدی را منتفی میسازد. ابعاد مختلفی را میتوان محور تضاد میان انسان شناسی تکاملی و اخلاق نشان داد. تحقیق حاضر محدود به قانون طلایی خواهد بود و هدف نویسنده نشان دادن ناسازگاری موجود میان انسان شناس تکاملی و قانون طلایی است. بر اساس این قانون « برا ی دیگران همان را باید دوست داشت که برای خود دوست داریم». تبدیل قانون طلایی به یک قانون غیر قابل دفاع و نگرش ساده لوحانه که صرفا منفعت فردی در آن توصیه می گردد از عمده ترین بحرانی است که انسان شناسی تکاملی به لحاظ اخلاقی به همراه دارد. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی و تمسک به تبیین علی به معنای کشف روابط علی بین احکام و گزاره های مورد بررسی انجام می شود.
    کلیدواژگان: اخلاق، تکامل، انسان شناسی، ارزش
|
  • Azam Etemadifard, Zahra Etemadifard Page 5
    Islam has brought us an Islamic-divine perfect and comprehensive worldview based upon Quran and Hadith. It asks from human beings to have an ethical life to attain to their ultimate meaning in their relations with themselves, with God, with others and with Nature. These human beings, i.e. those who have faith and well doings, have the gospel of a proper life. In this paper we try to show the good deeds that a well doer believer should perform in relation to the Nature to reach to felicity- a real and original life- in other world. In our view there is – in contrast to this kind of view to life and Nature- another world view that is atheistic and corporeal which have made a humanistic view centered on egoistic desires and this has led to suppress the Nature- a place that is considered as an ultimate end for human life. We believe that an ethics based on Quran to keep the Nature safe would 1- cancel this kind of materialistic view and 2- with considering Quranic observations abnormal deed would disappear and 3- perfectness of Islam would be shown.
    Keywords: Life, Nature, Good life (felicity), Quranic Ethic, Well deed
  • Mohammad Taghi Iman, Rohollah Jalili, Esfandiar Ghafarinasab, Mansour Tabeei Page 19
    This paper is targeted at Shiraz university doctoral students‘ understanding of research ethics using phenomenology as its research strategy. Eight students participated in this research by deep interview. Using interpretative phenomenology, as the first step, we identified seven sub-themes through an inductive analysis of the data. Then, these sub-themes were conceptualized and categorized to generate themes that could describe how students understand ethical conditions in research. The two themes generated—‗‗Rethinking about concepts,‘‘ and Enlightening diversity of situations‘‘—delineate ―situation exceptionalization‖ for students, as the pivotal lived experience of the participants in which their encounters with various ethical dilemmas determine their moral judgment. As such, they single out their desired interpretation from diversity of situations so as to manage contradictions.
    Keywords: Moral judgment, Situation exceptionalization, Phenomenology, PhD Students, Research Ethics
  • Einollah Khademi Page 39
    Meskoye under the influence of Greece intellectual at first dived excellences in four category (wisdom, virtue, bravery, fairness), and mention them as main excellence. He believes that wisdom is excellence of speech power and by that human understanding God's affairs, and virtue is excellence of sensual power and if human gain this excellence, he will get authority of this power and uses his sensual wishes in a right thought and opinion and will released from enslavement of carnalities. By Meskoye perspective bravery, is excellence of anger power of human oneself, and if this power be under the power of rational power he will gain bravery Excellence and avoiding any fear by doing frightening and macabre affairs. The last main excellence from the perspective of Meskoye is fairness. He reminding that human will gain this excellence if he gained those three previous excellence. Overall both anger and sensual power is obedience of speech power. With a little contemplation in what Saied we will understand that there is a very strong and firm connection between main excellence and oneself power. Wisdom from speech power, virtue and bravery will created from compatibility between these three power.
    Keywords: Excellences, Wisdom, Virtue, Bravery, Fairness, Oneself power, Moskoye
  • Farhad Khormaeei, Fateme Azadi Dehbidi, Mostafa Zaboli Page 55
    The goal of this study was to investigate relationship between patience components and procrastination with the mediating role of achievement goals components among university students. To this extent, 260 students (150 male and 110 female) were selected using random cluster sampling and patience components Questionnaire, goal orientation Questionnaire and procrastination scale responded. Structural equation modeling(SEM) was used evaluate path analysis of observable variables. The results of path analysis indicated that between patience components , patience, transcendence, consent and persistence components negatively have anticipate procrastination. Moreover learning played a mediating role in the relationship between procrastination and patience components. According to the present research's results, its offered to use patience workshops for reduced procrastination in learners.
    Keywords: Patience, Achievement goals, Procrastination
  • Mohammad Ali Riahi, Seyyed Reza Mousavi Page 75
    The present research is aimed to clarify the role of the components of passion (revolt, enmity, lust, and rebellion) in seditions (Fitnas) of Imam Ali‘s age. In Imam Ali‘s age, there lived some people who didn‘t make decisions based on their wisdom and sound judgment; rather, they acted based on their passions and temptations. Passions resulted in the seditions of Imam Ali‘s age in four main forms: revolt, enmity (hostility), lust, and rebellion. Revolt and passionate cruelties of factions of Jamal, Seffin, and Nahrawan led to three consecutive seditions. A group of people, due to jealousy, and another group, due to the fact that some their close relatives had been killed by Imam Ali in Battles of Badr, Ohod, etc., feuded him; so that, ―enmity‖, as another form of passion, emerged in form of vengeance. ―Passions‖ had significant role in creation of the seditions of that age. Seditionists‘ eagerness toward wealth, as the basis of the passions, was the fundamental basis of the seditions in Imam Ali‘s age. Furthermore, disobeying the God‘s proof and representative among His servants amounts to rebellion, which people committed impudently and created many seditions after the Prophet‘s death.
    Keywords: Sedition (Fitna), passion, wisdom, revolt, enmity (hostility), lust, rebellion
  • Ali Mohammad Sajedi, Hajar Darayitabar Page 93
    The Relationship of the ''Politics'' and the ''Happiness'' is one of issues that are traditionally focus of social ethics thinkers. The study and compaire of two big thinkers ideal –one from of ancient Greece and the other from Islamic philosophies- is important. The present research has been aim to clear the circumstance of the relationship of this two topics in analytical-applicational ways and also to explain the points of their ideas participations and differences in this text. Both Aristotle and Ibn Miskeweyh believies the earning to happiness is aim of the politics and political society and proponde the elements of earning to happiness, principles of obtaining to desirable political society, similarly. In attention to effect Aristotle viewpoints upon Ibn Miskeweyh thouthghs, the difference between this two thinkers ideologies, has been cause difference in some of the discussions. Aristotle believies criteria of desirability in political society and earning to happiness is living on base of virtue, but in according to Ibn Miskewayh's monalistic ideology, he believies the religion is inseparable element of politics and introduced the best politics is divine politics.
    Keywords: Politics, Happiness, Relationship of the 'Politics', the 'Happiness'', Virtue, Religion, Aristotle, Ibn Miskeweyh.
  • Maryam Soltani Kohanestani Page 111
    This study, in order to solve the problem of unrest and anxiety of modern man, leaning on Plato's views, shows that Including ways to gain the Psychological security is man‘s persist on virtues that moderation is headed. Plato after drawing of human dignity in being as rational‘s being and based in network of Ideas kinship, analysis understanding‘s folk of moderation and rethinking it. According to him, the public perception of the concept of moderation in the sense of self- control, in addition to inherent contradiction of its own and function only personal,lead to camouflage the real reason, because moderation is the result of the systematic and harmonious soul of the rule of the reason over force condemned achieved and thereby directed a person to stability in soul and immunity and resistance against all kinds of emotional and provides in this way comfort her.So according to Plato, inner peace is based on internal issue and always manifestation on order of soul. Accordingly, it can be said, the most important factor of unrest contemporary human is epistemological crisis of himself and his inner power. Therefore, to solve the crisis, should be reminds him divine nature of the soul and the ruling order of it, which is, formulated in the philosophy of Plato the virtue of moderation.
    Keywords: Plato, Moderation, Anxiety, Psychological security
  • Faranak Seyyedi Page 129
    This article pays with sociological explanation, to examine foundations of dialogue in the thought of Imam Khomeini (RA), using the method of documents, content analysis of texts, and emphasized the literature of derived for the Koran, and Max Weber's theory of charismatic leadership and Crane Brinton's theory of revolution. In the documents taking notes from most of works of Imam Khomeini (RA). The Imam greatness is that we can show originality thought in his work, so pay attention to Imam Khomeini's thought is needed more than the past.The Imam with ethics and his transcendent character could convert intellectual discipline to social order with new structure, and he challenged with critical analysis the discourse of previous them. So we can say, Imam has dialogue follow from prophets and from dialogue method is used further in explanation and reform and Distribution , of course if there is no result, he did insurrection and war. Imam with his interactive approach, thought of unilateral and biased deposited to Museum of history of thought. He has done affairs in diplomatic exchanges according to ethical principles and good of society and disposal of corruption. So in the analysis of their ideas, it should be noted, the proven principles of their thought. Design of religious thought and ethics in the world and globalization of Islam, awareness, distinguish real Islam from American Islam, special attention to human resources, application of concepts based on Islam, mutual respect and observance of justice between governments, thought expedient, pondering and realism, believing people, Futurology are foundations of his dialogue.
    Keywords: Dialogue, Ethical bed, Thought, Islamic Awakening, Charismatic
  • Behzad Kardan, Mohammad Hossein Vadeei, Mahbobe Fatemi Page 145
    Background
    Given the importance of creativity and innovation for survival in today's world, Many researches have been done on the causes of creativity and innovation. This research with the introduction of concepts such as ethical climate, creativity and innovation, study the relationship between these concepts and How to influence them.
    Method
    The purpose of this research is application and the method of data collection is like Descriptive - correlational research. Target population was employees of the National Bank of Mashhad and used data is collected from employees of the National Bank. Research instruments were creativity 9 questions questionnaire, innovation 8 item questionnaire and 8 questions questionnaire of ethical climate.To analyze the findings and confirm the pattern of research is used of structural equations modeling.
    Findings: The result of research indicate that the ethical climate has a significant and positive influence on creativity and innovation but the mediator has no effect on the intensity of the relationship.
    Conclusion
    According to the findings, it can be concluded that the direct impact of ethical climate on innovation more than the effect of ethical climate on innovation through creativity mediator.
    Keywords: Ethic, Ethical climate, Creativity, Innovation
  • Mehdi Mohammadkhani, Mahdi Dehbashi, Seyyed Hosein Vaezi Page 161
    Analyzing the fundamental concept of justice has special situation and great importance in the mind of any philosopher. Nasir al-din is one of the great philosophers who has precious words and has written great works about justice. By using an integrated approach of the ideas of the Greek philosophers (Plato and Aristotle votes) and philosophical and theological teachings and by wisdom and theology tools, Nasir al-din could make clear the neglected theological dimensions of justice and explain Islam's approach to the issue of justice. By benefiting from this method, he has created coordination among justice and other parts of practical wisdom of Islam. In this study, by referring to Nasir-al-din‘s works especially Akhlaq-iNasri, it has tried to explain the statue of justice in Nasir al-din‘s intellectual framework in an analytical-descriptive method.
    Keywords: Justice, Islam, Nasir al din, the honor of God
  • Alireza Maleki, Mohsen Javadi Page 181
    Racism in its broad sense, means the superiority of some others over the others on their race. Subjects about Racism has considerate in different fields including politics, sociology, law, psychology and especially in ethics. In some ethical systems, such as Kant's ethics, racism, as well as many other topics, is not consider. But this does not mean that the system cannot consider and investigate on racism. In this paper, we try to investigate Kant‘s point of view in his ethical system on racism by using his idea on triple rule of categorical imperative and finally this result will occur that Kant, on the basis of their moral system cannot be justified racism either. For Kant, moral virtue consists of duty or act according to the task, which cannot communicate with the race of the subject of the verb.
    Keywords: Kant, philosophy of ethics, racism, ethical study, Triple Rule of Categorical Imperative
  • Ramezan Mahdavi Azadboni Page 197
    The study on the creation of human being and its ethical implication is a significant philosophical issue that many philosophical text deal with it. Evolutionary perspective toward the creation of human being as modern scientific theory has faced many challenges in general and ethical problem in particular. According to some theist philosophers and theologians there are inconsistency between theistic ethical perspective and evolutionary perspective regarding human creation. The aim of this paper is to deal with inconsistency challenge. The writer will attempt to display how evolutionary theory on human creation is inconsistent with theistic ethical perspective. The research is based on ethical golden role and takes it a right ethical position. Evolutionary perspective of human nature invites human being toward self-centered interest while human nature display concern over others` interest. The golden rule is main feature of human life and culture that display man`s concerns about other human being and mutual profit.
    Keywords: Ethics, Evolution, Value, Religion